CREATIVE AFTERNOON AT 4.0 1. část

V pátek dne 18.6 2021 od 15.00h proběhla v areálu Husova sboru v Rakovníku akce s názvem CREATIVE AFTERNOON AT 4.0, kterou ve spolupráci s kapelou 2 lajna uspořádal tým akademie techniky 4.0. Akce byla určena pro děti z DC Srdíčka v Žebráku a a děti cZŠMJH . Akce byla uspořádána na podporu spolupráce dětských skupin v rámci Tvořivého kreativního odpoledne. Děti a rodiče si prohlédli a vyzkoušeli nové výukové pomůcky v oblastech VR a AR /virtuální a argumentované reality/ včetně ukázek programování robotů . V průběhu akce se na 3D tiskárnách tiskly vybrané modely. Následně se děti ocitli v maketě středověkého hradu, kde si mohly vyrobit středověké oblečení z Juty. V průběhu akce došlo i na stavění hradů z cihliček  a malty.
O hudební představení se postarala vynikající 10 členná kapela 2 lajna , která do Rakovníka přicestovala až z Mostu. Tito muzikanti také uspořádali pro děti soutěž o ceny v rámci hudebních pohádkových hádanek a znělek. Akce proběhla za podpory a účasti rodičů z DC Srdíčko, cZŠ MJH , členů týmu AT 4.0 a partnerů akademie spol. Corinth, Moravia Consulting, dále NO Most, NO Tmáň, NO v Žebráku , NO v Rakovníku a ředitelům místních spolupracujících škol. Na závěr si děti s rodiči opekly buřty na připraveném ohni a jako odměnu  si děti mohly odnést domů vytištěné výrobky ze 3D tiskáren.
Poděkování patří především organizátorům akce týmům kapely 2 lajny, AT 4.0, NO v MOSTĚ , ŽEBRÁKU a TMÁNI za perfektní koordinaci.
 Tým AT 4.0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *