Otevření nově vybudovaných prostor Akademie techniky

Dne 27. září 2019 došlo ke slavnostnímu otevření nově vybudovaných prostor Akademie techniky v areálu Československé husitské církve v Havlíčkově ulici 2753 v Rakovníku.

Projekt na vybudování centra byl podpořen z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Došlo k rekonstrukci budovy a k vybudování dvou moderních učeben se zázemím, které jsou vybavené dle potřeb zájmového a neformálního vzdělávání se zaměřením na přírodní vědy, technické a řemeslné obory a práce s digitálními technologiemi.

Na otevření se k nám sjela nám spousta zajímavých hostů a představitelů obcí jako např. starosta města Rakovníka nebo starosta obce Mutějovice.

Dále jsme měli to potěšení přivítat zástupce firem jako např. Corinth, Moravia Consulting a Valeo Rakovník.

Se společností Corinth, jakožto tvůrcem výukového interaktivního softwaru, spolupracuje Akademie techniky již delší dobu. Jednatel společnosti podporuje náš projekt poskytováním dotykové obrazovky a SW licence pro další osvětu dětí a žáků ve všech možných oborech od biologie člověka, zvířat a rostlin, přes fyziku a chemii až k paleontologii.

Společnost Moravia Consulting se mimo jiné zabývá navrhováním a výrobou 3D tiskáren a interaktivních robotů. Stejně jako společnost Corinth se snaží maximálně podpořit projekt AT a proto nám věnovala Pro-Bot autíčko, které lze použít při výuce programování.

Akademie techniky začala taktéž spolupracovat se společností Valeo Rakovník (článek najdete zde). Vize akademie techniky je vzdělávat děti v technických oborech již od předškolního věku a „vychovat“ je pro lokálního zaměstnavatele, což je pro společnost Valeo do budoucna velice přínosné.

Od října tohoto roku otevírá Akademie nové volnočasové kurzy 3D tisku, robotiky a dílen. Na kurzy se můžete hlásit přes mail manazer@technikum-academy.cz nebo nás přijďte navštívit od pondělí do pátku vždy od 13.00 – 17.00 hodin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *