Naši partneři

Prusa Research

Prusa Research je česká firma vyrábějící 3D tiskárny. Byla založena v roce 2009 vývojářem Josefem Průšou. Momentálně vyrábí model Prusa i3 MK3S. Všechny tiskárny produkované společností jsou open source – jejich konstrukční plány jsou plně k dispozici online a kdokoliv je může použít a tak např. vylepšit stávající tiskárnu.

Akademie techniky vlastní jednu tiskárnu i3 MK3S. Jedná se o stavebnici, kterou jsme si museli sami složit. Stačilo jen šroubování a zapojování konektorů a tiskárna byla na světě.

Více info o společnosti najdete na www.prusa3d.cz

Corinth

Společnost Corinth je tvůrce interaktivních výukových 3D pomůcek, které jsme chtěli mít, když jsme byli dětmi. Je jednou z nejinovativnějších vzdělávacích firem na světě a mění způsob, jak se dnes učíme.

Společnost Corinth vyvíjí SW licence pro další osvětu dětí a žáků ve všech možných oborech od biologie člověka, zvířat a rostlin, přes fyziku a chemii až k paleontologii. SW motivuje žáky k dalšímu učení a činí předmět zajímavým a atraktivním. Doslova dostává přítomné do jiné dimenze.

Více info o společnosti najdete na www.corinth3d.com

 Moravia Consulting

Společnost Moravia Consulting je distributorem výukových pomůcek (např. interaktivních robotů) vyvinutých společností TTS a distribucí 3D tiskáren a 3D scannerů. Společnost věnovala Akademii techniky Rugged Robot autíčko, které lze použít při výuce programování. Je to programovatelný robot určený k venkovnímu použití a pyšní se funkcí Bluetooth. Je možné ho ovládat i přes tablet.

Více info o společnosti najdete na www.moravia-consulting.com a na www.vyuka-vzdelavani.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *